Verzorging

Vet haar

vet haarWanneer je een overproductie aan haaroliën hebt, is vet haar het gevolg. Dit probleem is zeer vervelend omdat het uiterst zichtbaar is en vaak de indruk geeft dat je haren niet voldoende gewassen worden en je dus een gebrek aan hygiëne hebt. Gelukkig is vettig haar relatief makkelijk te verhelpen en kun je binnen een mum van tijd terug met een mooie haarbos pronken.

Omdat vet haar voortkomt uit een teveel aan natuurlijke haarolie, dient het haar zo zuiver mogelijk gehouden te worden om de productie te verminderen. Wie echt heel zwaar te kampen heeft met vettig haar doet er goed aan zijn haren dagelijks te wassen. Dit gebeurt best met een milde shampoo, zoals een babyshampoo of een shampoo voor dagelijks gebruik. Het gebruik van conditioners en andere gladmakende producten zijn ten zeerste af te raden omdat zij vaak oliën bevatten. Dit zou het haar enkel nog vettiger maken.

Ook het frequent borstelen van het haar is geen goed idee wanneer je met vettig haar te kampen hebt. Bij voorkeur borstel je het haar maar één keer per dag en dit enkel wanneer het volledig droog is. Om de natuurlijke haarolie mooi over de hele haardos te verdelen kan je best ja haren van voor naar achter borstelen. Zo krijg je het beste resultaat zonder je haar terug vettig te maken.

Reacties uitgeschakeld voor Vet haar