Verzorging

Kroeshaar

kroeshaarKroeshaar krijg je wanneer de schubbenlaag van de haarschacht beschadigd is. Vooral mensen met droog haar zullen hier sneller mee te kampen krijgen. Hoewel iedereen met het probleem geconfronteerd kan worden, zijn niet alle haartypes er even gevoelig voor. Kroeshaar wordt vaak geassocieerd met negroïde types omdat bij hen kroeshaar in de meest extreme vorm voorkomt, maar ook mensen met een ander haartype kunnen kroeshaar krijgen. Vaak zal het echter in ene minder zware vorm zijn waardoor het niet altijd als kroeshaar gedefinieerd wordt.

Gezien kroeshaar vaak dezelfde oorzaken kent als droog haar zijn ook de oplossingen gelijklopend. Eerst en vooral is het belangrijk het haar voldoende vaak te wassen, maar dan wel met producten die weinig detergent bevatten. Ook het gebruik van vochtinbrengende conditioners of maskers is bij kroeshaar aan te raden. Eventueel kan een gladmakend of antikroes serum op het haar aangebracht worden.

Naast het kiezen van de juiste producten is het beter om overdadig gebruik van stijltangen en föhners te vermijden. De warmte die deze toestellen afstralen op het haar zorgt voor nog meer uitdroging en beschadiging. Wie zijn haar toch in model wil brengen op deze manier doet er goed aan eerst een beschermende crème op het haar aan te brengen. Zo kunnen eventuele negatieve effecten tot een minimum herleid worden.

Reacties uitgeschakeld voor Kroeshaar