Verzorging

Gespleten haarpunten

gespleten haarpunten Een vaak gehoorde klacht wanneer het om onze haren gaat zijn gespleten haarpunten. De benaming zegt exact waar het om gaat. De haarpunten zijn opgesplitst in twee of meerdere deeltjes. Dit geeft een warrig en kroezig effect ongeacht de locatie van de splitsing. Deze kan namelijk zowel helemaal onderaan de haren voorkomen en enkel de puntjes splitsen als wat hoger. In het laatste geval zijn er wat grotere delen van het haar beschadigd.

Ook gespleten haarpunten zijn het gevolg van beschadiging aan ons haar en zijn vaak te wijten aan het gebruik van stijltangen, föhnen, veelvuldig en hard borstelen,… Helaas valt er weinig te doen aan gespleten haarpunten. Er bestaan geen wondermiddeltjes om de haren te herstellen en de enige oplossing is de gespleten haarpunten af te knippen. Wie een beetje handig is, kan dit zelf doen. In het andere geval kan een kapper je uit de nood helpen door de ‘puntjes bij te knippen’.

Vanzelfsprekend is het wegknippen van gespleten punten niet ideaal wanneer men het haar wil laten groeien. Het groeiproces wordt ontzettend vertraagd bij elke knipbeurt. Hier kan een alternatieve oplossing soelaas bieden. In plaats van de hele punt weg te knippen, neem je telkens een klein bosje haren en knipt enkel de beschadigde eindjes weg. Een werkje van lange adem, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Reacties uitgeschakeld voor Gespleten haarpunten