Verzorging

Droog haar

droog haarDroog haar is een verschijnsel dat optreedt wanneer ons haar zijn natuurlijke vocht verliest. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken gevonden worden. Eerst en vooral kan het aangeboren zijn. Waar eerst onopvallend aanwezig, zal het droge haar zich steeds meer manifesteren naarmate het kind ouder wordt. Ouder worden op zich is trouwens ook een oorzaak van droog haar.

Naast natuurlijke oorzaken zijn er ook meerdere externe oorzaken die droog haar als resultaat kunnen hebben. Voorbeelden hiervan zijn het keuren, bleken, permanenten, föhnen, stijlen etc van onze haren. Maar ook onze voeding en zelf onze omgeving hebben een invloed op ons haar. Wie veel natuurlijke oliën consumeert zal gezonder haar krijgen, wie aan de zee woont en vaak wordt blootgesteld aan zoute lucht, heeft dan weer meer kans op droog haar.

Nog belangrijker dan oorzaken zijn de remedies tegen droog haar. Gelukkig zijn er meerdere middeltjes om uit te proberen op droog haar. Zoals eerder vermeldt, kan je opteren om je voedingspatroon aan te passen. Voedingsstoffen zullen je haar bereiken na een dag of drie en eventuele resultaten zullen op dat ogenblik zichtbaar worden. Een andere manier is het gebruik van vochtinbrengende shampoo, conditioner of maskers. Wat ook tot een verbetering kan leiden is het gebruik van saffloerolie. Deze olie zal de ontbrekende essentiële vetzuren in je haar vervangen en zo zorgen voor een glanzende en gezonde haarbos.

Reacties uitgeschakeld voor Droog haar