Mode

Zwangerschapskledij

Eén van de mooiste fasen in het leven van de vrouw, de zwangerschap. Het pure gevoel van het zorg dragen voor dat kleine mensje in je buik. Maar ondanks dit mooie wonder, moet de vrouw rekening houden met fysieke veranderingen die haar limiteren op het vlak van kleding. Het kopen van zwangerschapskledij is vaak verwarrend en frustrerend en vormt een zekere uitdaging. Geschikte kledij moet niet enkel passen, maar ook comfortabel zitten en elegant zijn.

Kies op en voor het juiste moment. Tijdens het eerste trimester is het niet noodzakelijk om je garderobe al aan te passen. Koop de zwangerschapskledij niet eerder dan wanneer nodig, want niet alle vrouwen komen bij op dezelfde plek. Niet alleen rond de buik neemt het volume toe, maar ook op de dijen of het achterwerk. Aangezien deze gespecialiseerde kleding prijzig is kan je dus maar beter miskopen vermijden.

Zo ongeveer rond de vierde maand is de tijd rijp je onder te dompelen in zwangerschapsmode.
Meestal staat een verkoopbediende klaar om u met de juiste maten te helpen. Kies voor katoen en andere rekbare materialen, zodat ze nog kunnen ‘meegroeien’.  Leuke babydolletjes zijn ook interessant en zitten lekker los rond de buik. Let op met synthetische materialen, ze kunnen jeuk of irritatie veroorzaken door hormonale wijzigingen.

Sexy kan je er tijdens de zwangerschap ook nog uitzien. Het is niet verkeerd om je nieuw verworven decolleté te tonen, zolang je maar comfortabel zit in je kleding.
Goed passende zwangerschapskledij is beter dan losse flodders. Je ziet er dan veel sensueler en vrouwelijker uit. Werk met laagjes, het oogt mooi en is praktisch om iets uit te trekken wanneer je een plotse opvlieger krijgt!

Zwangerschapslingerie vormt ook een aandachtspunt. Koop niet teveel beha’s tegelijkertijd, want je borsten veranderen erg snel van vorm en maat.

Het laatste essentiële onderdeel vormen de schoenen. Je voeten zetten uit tijdens de zwangerschap, dus kies voor comfort. Overweeg ballerina’s of lage hakjes en schoenen waar je makkelijk kunt inglijden.

Een vrouw ziet er écht het best uit tijdens haar zwangerschap!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *