Mode

De wintermode voor 2010-2011

Koning Winter zwaait weer vervaarlijk de scepter over de Lage Landen. Mutsen, sjaals en handschoenen worden weer bovengehaald. Maar hoe duffelt men zich warm in, zonder de nodige stijl uit het oog te verliezen? Tijd om een blik te werpen op de wintermode voor 2010-2011.

Een eerste vaststelling is dat de wintermode dit jaar verder gaat op het elan van vorig jaar. Er wordt als het ware voortgeborduurd op de trends die vorige winter voor het eerst de kop opstaken. Die trends laten zich nog het best omschrijven als ‘minimalistisch’. Vooral uitgesproken winterkleren zoals gebreide truien, gebreide sjaals en gebreide jurkjes blijven het goed doen. Voor de fijne afwerking bij deze grove materialen wordt meestal gekozen voor kunstbont en leer.

Qua kleuren wordt in wintermode van 2010 vooral camel verwacht. Vorig jaar leek dit al even dé kleur van de winter te zullen worden, maar de echte doorbraak kwam er niet. Deze winter zal dat wel het geval zijn. Om de klassieke kleur camel toch hip te laten overkomen, wordt vooral aan combinaties met latex en leer gedacht.

Verder zien we in de wintermode van 2010 veel franjes. Excentrieke hoeden, armbanden en andere hippe accessoires vieren hoogtij. Duik in die kleerkast en begin te combineren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *