Mode

De harembroek herleeft

Het is geen alledaagse broek, je houdt ervan of niet! Waar dit kledingstuk precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Waren het de oude Turken die hem het eerst droegen, of toch de Indiërs? Wat we wél met zekerheid kunnen stellen is dat de harembroek dé zomertrend van 2011 wordt en verkrijgbaar zal zijn in allerlei soorten, materialen en kleuren. Voor elk wat wils!

Vaak worden trends leven in geblazen door de beroemdheden van het moment. De legendarische rapper MC Hammer ontketende in de jaren ‘80 een eerste hype rond de broek die toen bijgevolg tot ‘Hammer broek’ werd omgedoopt. Sterren als onder anderen Jude Law, Gwen Stefani en niemand minder dan het personage Carrie uit Sex and the City lijken nu de trendsetters te zijn die de laaggekruiste broek weer helemaal doen herleven.

Het kledingstuk is vrij apart en wordt niet door iedereen gesmaakt. Mannen blijven over het algemeen eerder kritisch, terwijl in het straatbeeld steeds meer vrouwen opduiken met, jawel, een harembroek. Hij camoufleert je achterwerk als geen ander en mits juist gecombineerd creëer je een erg opwindende outfit!

Maar hoe maak je de harembroek sexy?

Heb je lange benen, een smalle taille en fijne enkels, dan kom je er beslist mee weg! Ben je kleiner dan 1,60m dan is deze wijde broek een absolute no-go! Door de pasvorm en het lage kruis lijken je benen namelijk veel korter. Shirts en tops die je schouders en boezem benadrukken werken prima! Draag er een leuke cardigan op en combineer met een paar ballerina’s of open hoge sandalen. Klaar!

Ben jij al overtuigd?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *