Kleur

Vlot een nieuwe haarkleur kiezen

haarkleur kiezenZin in een nieuwe look? Misschien is een andere haarkleur de oplossing voor jou. Maar hoe moet je nu een haarkleur kiezen? Je haarkleur kies je best zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur. Een of twee tinten donkerder geeft meestal het beste resultaat. Je kan natuurlijk ook aan je kapper vragen welke kleur het beste bij jou zou passen. De kapper is getraind om te zien wat het beste resultaat zou geven met jouw kleur natuurlijk haar, je kleur ogen en je huidskleur.

De vuistregel voor het kiezen van de haarkleur is dat warme types het best staan met warme haarkleuren en koele types met koele haarkleuren. Als je een donkere of olijfkleurige huid hebt en bruine of donkere ogen, ben je waarschijnlijk een warm type. Dan sta je het best met gouden tinten zoals karamel en brons in een donkerdere tint. Heb je een lichte huid en blauwe of groene ogen en verbrand je makkelijk, dan ben je waarschijnlijk een koel type. Jij hebt dan het meest baat bij asblond en koel bruin. Vermijd vooral kleuren als goud, koper en kastanjebruin. Deze zomer zijn vooral warme blonde tinten, koperkleuren en warme chocoladetinten niet uit het straatbeeld weg te slaan.

Na de kleuring moet je je haar ook steeds blijven verzorgen. Gekleurd haar heeft speciale zorg nodig om zijn glans te behouden. Kies daarvoor een shampoo voor gekleurd haar of vraag raad aan je kapper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *