Kleur

Haar kleuren? Kies je haarkleuring goed!

haar kleurenWil jij ook je haar kleuren? Dan ben je vast nog aan het twijfelen over de precieze kleur. Er bestaat tenslotte een enorm brede waaier aan haarkleuren. Hou alvast rekening met deze praktische tips, zodat je jouw haarkleuring nadien niet hoeft te betreuren.

  • De meest bekende tegenstelling in haarkleuren, is die tussen ‘warme kleuren’ en ‘koele kleuren’. Op basis van je originele haarkleur, je huid, je ogen en je make-upstijl kan je bepalen of je een warm of koel gezicht hebt. Een bleke huid met roze tonen is bijvoorbeeld koel, terwijl een bruine huid warm is. Het is belangrijk om voor de passende haarkleur te kiezen: asblond is een bijvoorbeeld een koele haarklaar, terwijl roodbruin een warme haarkleur is. Ben je niet zeker welke kleur bij je past? Aarzel dan niet om raad te vragen bij je kapperszaak. Daar weet men je vast meer te vertellen.
  • Als je een beginner bent op het vlak van haarkleuring, dan is het geen goed idee om meteen voor een permanente haarkleuring te kiezen. Je gaat beter voor een semipermanente kleuring, want die kan je er na verloop van tijd terug uitwassen. Op deze manier kan je even experimenteren en op zoek gaan naar de haarkleur die echt bij jou past.
  • Wat je ook doet, probeer een misstap niet te verdoezelen door een gewoon een nieuwe kleur bovenop aan te brengen. Dit kan ongewenste resultaten opleveren en je haar ook nog eens beschadigen. Ben je niet tevreden over de gekozen haarkleur? Vraag dan liever raad aan je kapper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *