Voeding

Bloedgroependieet

bloedgroependieetHet bloedgroependieet is een dieet dat vanuit Amerika is overgewaaid en stelt dat onze bloedgroep invloed heeft op de manier waarop ons lichaam voedsel verwerkt. Het dieet werd ontwikkeld door Peter D’Adamo, deze Amerikaanse arts, tevens ook natuurgenezer, deelt binnen het bloedgroependieet voedingsmiddelen op in drie categorieën. Een eerste categorie zijn de gunstige voedingsmiddelen, ze kunnen naar hartelust geconsumeerd worden en zouden zelf goed zijn voor ons lichaam. Een tweede categorie zijn de neutrale voedingsmiddelen. Ze hebben geen grote meerwaarde voor ons lichaam maar zijn voedzaam. De derde categorie zijn de te vermijden voedingsmiddelen die in hoge dosering als gif worden ervaart door ons lichaam. De categorie waarin een voedingsmiddel zich bevindt, is afhankelijk van de bloedgroep van de diëter.

In Amerika kent dit dieet een groot succes. De uitgesproken voorkeur van enkele celebrities voor het bloedgroependieet is hier natuurlijk niet vreemd aan. Toch is er geen enkele wetenschappelijk bewijs dat het bloedgroependieet ook echt helpt bij de strijd tegen overtollige kilo’s. Testimonials zijn er in overvloed, maar ervaring leert dat een gedreven diëter meer doet dan enkel een voedingspatroon te volgen. Vaak zal hij of zij dit combineren met een beperking van de hoeveelheden voedsel en een behoorlijke portie lichaamsbeweging. Twee zaken die een bewezen effect hebben op ons lichaam en dus veel waarschijnlijker aan de basis liggen van behaalde resultaten.

Reacties uitgeschakeld voor Bloedgroependieet