Ontspannen

Lekker ontspannen in de Zweedse sauna

Een bezoek aan een Zweedse sauna is vooral goed voor lichamelijke ontspanning. Daarnaast beweren veel mensen van saunagebruik dat er ook een positieve invloed van uitgaat op de gezondheid. En terecht! Een bezoekje aan de Zweedse sauna is erg goed voor de gezondheid. Uw lichaamstemperatuur kan er namelijk oplopen tot 39 graden, waardoor u flink gaat zweten. Uw lichaam voert tijdens het zweten niet alleen warmte af, maar ook afvalstoffen. Bovendien worden er verschillende lichaamsfuncties gestimuleerd.

Als gevolg van de warmte in de Zweedse sauna met aansluitend het koude bad ontspannen de spieren en wordt gezorgd voor verlaging van de bloeddruk, verbetering van de bloedcirculatie, de stofwisseling en de ademhaling. Bovendien verhoogt het uw welzijn.

Het hart gaat bijvoorbeeld harder kloppen door de warmte in de Zweedse sauna en dit zorgt voor een goede doorbloeding van het hele lichaam. Ook werkt de warmte van de Zweedse sauna ontspannend op uw spieren en gewrichten. Omdat het erg heet wordt in de Zweedse sauna, hoort een afkoeling er ook bij.

U maakt een plons in koud water en deze afkoeling is ook zeer goed voor uw lichaam. De afkoeling heeft een stimulerende werking op de hormoonorganen. Ook is de afkoeling heel goed voor de huid en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *