Ontspannen

Hotstone massage

Wat is eigenlijk zo een hotstone massage ?
Hotstone is eigenlijk wat de naam zegt: Masseren met hete stenen.
De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringt diep door in de spieren.
De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Na het leggen van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.Het zorgt ook voor een diepe relaxatie.
Daardoor is hotstone geschikt bij: spanning, stress, spierproblemen , gewrichtsproblemen, menstruatiepijn…
De hotstone massage is wel af te raden bij :vermoeide benen , spataders, ontstekingen, besmettelijke huidaandoeningen, psoriasis , koorst , kanker.
Bij een hotstone massage gebruiken we 30 à 40 door de natuur gladgepolijste lavastenen , of ook wel basalt stenen genoemd. De grootte van de stenen varieert van 2cm tot 12cm.
Basalt stenen of lavastenen zijn stenen die afkomstig zijn uit Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen , waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en daardoor een mooie , gladde en ronde vorm gekregen hebben. Volgens de Indianen zijn ze gevormd door de vier elementen aarde, wind , water en vuur.
We gebruiken deze stenen omdat ze mooi afgerond zijn en basalt houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze door aan het lichaam.De stenen worden opgewarmd in 1of 2waterbaden met temperatuurcontrole of ook wel spa-pro verwarmer genoemd. Sommige schoonheidsinstituten gebruiken een wokpan waarmee dit ook gaat maar niet echt professioneel is.We wrijven het lichaam goed in met een goede basisolie zodanig dat de stenen gemakkelijk over het lichaam glijden.Er worden stenen geplaatst op uw lichaam (legstenen) deze zijn verwarmd in een bad van 40-44°C. Hieronder wordt er wel geen massageolie geplaatst anders zouden de stenen durven wegglijden. De stenen waarmee de massage uitgevoerd wordt .Worden verwarmd in een warm bad van 50-52°C. Doordat ze bewegen over het huidoppervlak is er geen gevaar voor huidbeschadiging.Zo kan de klant genieten van een overheerlijke hete massage.
Een hotstone massage kost ongeveer voor 1uur tussen de 60à 65euro en wil je enkel je rug laten masseren dan duurt dit ongeveer 30min.en betaal je er ongeveer 30euro voor.
Hou je van warmte en wil je , je graag eens ontspannen dan is deze massage zeker aan te raden !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *