Gezondheid

Maagverkleining steeds populairder

Mensen met overgewicht hebben heel wat opties om te proberen vermageren. Diƫten en sporten liggen voor de hand, maar er zijn nog heel wat andere mogelijkheden. Opvallend is dat steeds meer mensen met overgewicht de stap zetten naar een maagverkleining. Als er een ooit een taboe heeft bestaan rond deze ingreep, dan is dat nu alvast aan het afzwakken.

De werking van een maagverkleining is relatief eenvoudig, want de naam zegt het eigenlijk al zelf. De maag wordt verkleind, waardoor mensen minder hoeven te eten om verzadigd te zijn. Men vermagert dus om de simpele reden dat de honger sneller gestild wordt. Uiteraard blijft het ook belangrijk om gezond en vooral gevarieerd te eten. Een andere behandeling is een verkorting van de dunne darm, waardoor er minder voedsel wordt opgenomen.

Hoewel de maagverkleining steeds populairder lijkt te worden, blijft het een ingreep waar niet lichtzinnig voor gekozen moet worden. Voor mensen met overgewicht is het eerder een van de laatste redmiddelen als alle andere pogingen geen resultaat hebben opgeleverd. Als u een maagverkleining overweegt, is het zeker aangeraden om eerst eens te praten met uw arts. Zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan en misschien ontdekt u een methode die beter bij u past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *