Gezondheid

Is de pil doornemen schadelijk of veilig?

pil-doornemen-schadelijkDe meeste vrouwen hebben hun anticonceptiepil wel eens doorgenomen wanneer zij op vakantie gingen of een belangrijk feestje in aantocht hadden. Voor vele van hen was het niet duidelijk of dit eigenlijk wel veilig en gezond is. Omdat we slechts sporadisch onze pil doornemen, staan we er vaak niet bij stil en zoeken dus niet verder. Maar is de pil doornemen nu schadelijk of veilig?

Het antwoord is eenvoudig: de pil doornemen is niet schadelijk voor je gezondheid. Maar waarom doen we het dan niet allemaal? Uiteindelijk wil doornemen zoveel zeggen als: geen menstruatie meer, geen risico op vergeten wanneer je ook alweer opnieuw moet beginnen en geen menstruatiepijnen. Maak er wel geen gewoonte van, het is aangeraden om zeker na 3 pilstrips toch een pilpauze in te lassen.

De stopweek die de meeste vrouwen inlassen in hun cyclus wanneer zij de pil nemen is ontstaan met de pil. Ze had als doel om vrouwen te overtuigen een pil te nemen. De stopweek verzekerde de vrouw er immers van dat de pil werkte en zij niet zwanger was. En dat is dan ook direct het nadeel wanneer je een pil gaat doornemen. Je krijgt geen menstruatie meer en weet dus, tenzij met een test, niet meer \’zeker\’ of je niet zwanger bent.

De pil is echter één van de veiligste voorbehoedsmiddelen en wie met zekerheid zijn pil elke dag heeft ingenomen, kan gerust zijn. De kans op een zwangerschap is zo goed als onbestaande, ook wanneer men de pil doorneemt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *