Gezondheid

Infraroodsauna: is infrarood beter dan een klassieke sauna?

Aan infraroodsauna’s worden allerlei speciale eigenschappen toegeschreven. Zo zouden ze u helpen vermageren, kan u er cellulitis mee bestrijden, zal het uw slapeloosheid verdrijven en bovendien zou een infrarood sauna bijzonder gunstige effecten hebben voor uw hart, bloedvaten en cholesterol. En o ja, het zou ook uw immuniteit verbeteren.

Onderzoek wijst uit dat veel van deze beweringen overdreven zijn. Hoewel een infraroodsauna zeker een positief effect heeft op uw bloedsomloop en hoewel het u zeker een gevoel van welbehagen kan geven, is de rest vaak verkoopspraat. In de praktijk wordt tegenwoordig vooral voor infraroodsauna’s gekozen omdat de warmte in zo’n sauna als minder “benauwend” wordt ervaren. Dit komt omdat de warmte rechtstreeks op uw huid wordt gestraald, terwijl een klassieke sauna ervoor zorgt dat de lucht rondom u steeds warmer wordt. Deze warmte in een infrarood sauna wordt ook wel eens “dieptewarmte” genoemd.

Een infraroodsauna is relatief makkelijk te installeren. Eigenlijk hebt u enkel een stopcontact nodig, maar het is wel mogelijk dat een extra stroomgenerator nodig is. Nochtans gebruikt een infraroodsauna een stuk minder energie dan een klassieke sauna, omdat veel efficiënter met de energie wordt omgesprongen. Wat het kostenplaatje betreft, is een infrarood sauna dus niet geheel oninteressant. En voor de rest hangt natuurlijk veel af van uw geloof in de helende effecten ervan. Voor nog meer informatie, zie infrarood cabine.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *