Gezondheid

Infraroodcabine: wat is zo speciaal aan het infrarood in die cabine?

De infraroodcabine is stilaan een hype aan het worden. Maar wat is infrarood precies, en waarom zijn er zoveel voorstanders?

Het is natuurlijk altijd plezant om de warmte van de zon op uw huid te voelen. Een infraroodcabine maakt dit mogelijk op om het even welk moment van de dag. Zonnestralen zijn verdeeld in ultraviolette stralen, zichtbare stralen en infrarood straling. Het warme deel van het zonnespectrum, dat zijn de infrarode stralen. Dit is dan ook het grote verschil met een normale sauna: in een normale sauna wordt de lucht rondom u steeds warmer, terwijl in infrarood cabines rechtstreekse warmte op uw huid wordt gestraald. Dit wordt ook wel eens dieptewarmte genoemd. Dit soort warmte wordt door velen als minder “drukkend” beschouwd, waardoor ook heel wat mensen meteen gewonnen zijn voor infraroodcabines.

Mensen die tijd in een infrarood cabine hebben doorgebracht, maken gewag van een aangenaam gevoel. Dit wordt veroorzaakt door een betere doorbloeding van het lichaam, veroorzaakt door de warmte in de infraroodcabine. Dat is echter ook mogelijk met een gewone sauna. Wat een infrarood cabine uniek maakt, is dat de dieptewarmte ook zou zorgen voor een verlichting van eventuele spier- en gewrichtspijnen. Blessures zouden ook sneller genezen door de grotere aanvoer van zuurstofrijk bloed.

Een infraroodcabine kan op zich in elke ruimte worden geïnstalleerd. Bij wijze van spreken is een stopcontact het enige wat u nodig hebt, al is de kans groot dat er een extra stroomgenerator zal moeten worden aangebracht. Voor nog meer informatie, zie infrarood sauna.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *