Gezondheid

Digitale weegschalen: de slimme weegschaal

Analoge weegschalen die werken op basis van een veer worden steeds zeldzamer, omdat digitale weegschalen vaak exacter zijn en bovendien bieden ze steeds meer mogelijkheden. Waar moet u allemaal op letten bij het aankopen van zo’n digitale weegschaal?

Digitale weegschalen zijn een stuk preciezer dan niet-elektronische weegschalen. Bovendien kan u er ook veel meer mee meten, zoals het vetpercentage, de spiermassa, de watermassa en zelfs de zogenaamde Body Mass Index (BMI). Dit is bijzonder handig voor mensen die hun dieet- of trainingsschema nauwgezet willen opvolgen. Het gaat zelfs verder dan dat: een digitale weegschaal kan uitgerust worden met een geheugenfunctie, zodat verschillende gebruikers hun gewicht kunnen opslaan en opvolgen. Bij een aankoop overweegt u dus best welke functies u echt denkt nodig te hebben. De meeste digitale weegschalen zullen u tot op 100 à 200 gram nauwkeurig wegen. Hun maximale bereik schommelt vaak tussen de 150 en de 160 kilogram, maar zwaardere personen kunnen ook weegschalen met een hoger bereik verkrijgen.

Tot slot is er nog het ontwerp van de weegschaal. De meeste zijn gemaakt van metaal, maar ook glas en hout komen steeds vaker voor. De meest verschillende vormen zijn verkrijgbaar, zodat een digitale weegschaal ook een designelement in uw badkamer kan worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *