Gezondheid

Antioxidanten, wat zijn ze? Wat doen ze?

De cellen in ons lichaam worden dagelijks aangevallen door vrije radicalen. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat die cellen sneller gaan verouderen. Antioxidanten zijn er om dit versnellingsproces tegen te gaan. Ze schakelen de vrije radicalen uit. Sommige wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat antioxidanten het risico op een aantal aandoeningen doet verkleinen. Het wordt gezegd dat antioxidanten bijvoorbeeld leeftijdsgebonden hartproblemen, tromboses en zelfs bepaalde kankers zou tegengaan.

We treffen antioxidanten in verschillende vormen aan. Zo hebben bepaalde vitaminen en mineralen oxidatieremmende eigenschappen, maar evengoed enzymen en plantaardige verbindingen kunnen antioxidanten zijn. Bepaalde antioxidanten worden aangemaakt door ons lichaam zelf, maar er zijn er ook heel wat die ons lichaam niet kan aanmaken en die we uit onze voeding moeten halen. De voornaamste leveranciers van antioxidanten zijn groenten en fruit.

Naast groenten en fruit zijn er nog bronnen van antioxidanten om ons lichaam te beschermen. Fitforme is bv. een dergelijk uitgebalanceerd antioxidantencomplex. Het bevat alle belangrijkste antioxidanten. Van rozenbottel tot vitamine C en E.

Onthoud dus dat antioxidanten heel belangrijk zijn om het verouderingsproces tegen te gaan en ons lichaam te beschermen tegen giftige stoffen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *