Algemeen

Witte tanden? Enkele tips voor wittere tanden

Veel mensen dromen van witte tanden. Het wordt niet alleen aanzien als een schoonheidsaspect, het geeft ook een pak zelfvertrouwen om te kunnen uitpakken met een sneeuwwitte glimlach en een rij mooie tanden. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen krijgen verkleurde of zelfs gele tanden door uiteenlopende oorzaken. Vaak liggen gebruik van koffie, thee en tabak aan de basis, maar ook eetstoornissen kunnen een oorzaak zijn. Verkleurde tanden zijn niet noodzakelijk slechte tanden, wat natuurlijk niet gezegd kan worden over rotte tanden.

Wat zijn de stappen die iemand kan ondernemen om wittere tanden te verkrijgen? Alles begint natuurlijk bij een goede mondhygiëne. Als je elke dag je tanden twee maal poetst (in het beste geval met een elektrische tandenborstel) is de kans veel groter dat je tanden niet verkleuren. Ook flossen kan op dat vlak wonderen verrichten.

Wie echter al verkleurde tanden heeft kan bleachen overwegen. De tanden worden dan aan de hand van chemische middelen terug wit gemaakt. Daarvoor raadpleegt u echter best een tandarts, want er worden ook allerlei middeltjes verkocht waarvan de werking lang niet zeker is. Tot deze zogenaamde “home bleaching” behoren allerlei toestellen en gels die regelmatig op de tanden moeten worden aangebracht. Wilt u wittere tanden? Begin dan bij een goede mondhygiëne en raadpleeg voor verdere stappen een tandarts.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *