Algemeen

Rotte tanden: grijp in voor het te laat is

We dromen allemaal van stralende witte tanden, maar helaas zijn die niet voor iedereen weggelegd. Vroeg of laat krijgt men last van verkleurde of zelfs gele tanden. Dan kan men er gelukkig voor kiezen om de tanden te bleken. Maar bij 12% van de Belgische bevolking gaat het verder dan dat. Iets meer dan 1 op 10 van de Belgen heeft namelijk last van rotte tanden. Rotte tanden kunnen een immense impact hebben op het sociale leven van de mensen die eraan lijden. Ze hebben last van onzekerheid en durven vaak niet naar de tandarts gaan uit schaamte. Zo komen ze in een vicieuze cirkel terecht.

Rotte tanden worden meestal veroorzaakt door een gebrekkige mondhygiëne, maar ook eetstoornissen kunnen rotte tanden tot gevolg hebben (door een gebrek aan de juiste vitaminen en voedingsstoffen). Een goede indicator van mogelijke problemen is geïrriteerd tandvlees. Tandvlees dat een rode kleur heeft in plaats van het gebruikelijke roze, of tandvlees dat bloedt bij het poetsen kan wijzen op rottende tanden.

Daarom is het erg belangrijk om op geregelde tijdstippen langs te gaan bij een tandarts. Als schade aan tanden tijdig gesignaleerd wordt, kan er vaak nog het nodige gedaan worden om het rottingsproces tegen te gaan. Als de tanden echter al te veel gerot zijn, zit er niets anders op dan de tanden te laten trekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *