Algemeen

Ontstoken tandvlees? Grijp op tijd in bij een tandvleesontsteking

Heeft u last van ontstoken tandvlees? Grijp dan op tijd in, want het kan tot veel grotere problemen leiden. Ontstoken tandvlees herkent u aan een rode kleur (in plaats van de normale roze kleur van tandvlees) en aan het bloeden tijdens of na het poetsen. Gezond tandvlees bloedt normaal niet. U hoeft het echter niet noodzakelijk te zien, want ontstoken tandvlees gaat vaak gepaard met een pijnlijk gevoel.

Een ontsteking ontstaat wanneer er langdurig tandplak aanwezig is op de overgang tussen tand en tandvlees. Er kan dus al veel vermeden worden met een goede mondhygiëne. Daarvoor moet men minstens twee keer per dag poetsen, en dat voor minimum een tweetal minuten. Dat doet men natuurlijk niet alleen om een tandvleesontsteking te vermijden, maar ook om gele tanden of rotte tanden te voorkomen.

Als u toch met een tandvleesontsteking te kampen hebt, moet er vooral snel ingegrepen worden. Als de ontsteking lang onbehandeld blijft, kan er zich namelijk tussen de tand en het tandvlees een holte vormen waarin tandplak en tandsteen zich ophopen. Dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen het gebit en het kaakbot langzaam wordt afgebroken. Daardoor komt de tand los te zitten en bovendien ondervindt ook het kaakbot schade. Snel ingrijpen is de boodschap.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *