Algemeen

Nieuwe tanden met implantaten

Mensen kunnen om verschillende redenen hun tanden verliezen: een slechte mondhygiëne die heeft geleid tot rotte tanden en uiteindelijk tandverlies. Ook eetstoornissen, ouderdom, ongevallen of scheve tanden die niet meer gecorrigeerd kunnen worden, kunnen aan de basis van tandverlies liggen.

De verloren tanden kunnen vervangen worden door implantaten. Die implantaten bestaan uit een kunstmatige wortel van titanium, waarop dan een vervolgens een kroon, een brug of een uitneembare prothese wordt bevestigd. In principe kunnen ze bij iedereen worden ingebracht, maar toch zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden voor men kan overgaan tot het inbrengen van implantaten.

Zo moet er voldoende bot zijn om het implantaat in aan te brengen. Wanneer de mondhygiëne erg lang verwaarloosd werd, kan immers ook het kaakbot aangetast zijn. Daarnaast moet men ouder dan 18 jaar zijn, omdat het kaakbot niet meer mag groeien na de operatie. Het is ook zo dat het tandvlees rond de implantaten gezond moet zijn. Dit is noodzakelijk voor het goed functioneren van de implantaten. Ook na de operatie blijft een goede mondhygiëne noodzakelijk. Dat betekent: twee keer per dag poetsen gedurende minimum twee minuten (en nog liefst met een elektrische tandenborstel). Roken en drinken blijven schadelijk, ook voor de implantaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *