Algemeen

Gele tanden? Laat ze niet knagen aan je zelfvertrouwen

Mensen die last hebben van gele tanden hebben niet noodzakelijk een slechte mondhygiëne. Sommige mensen hebben gele tanden van nature. Ook veelvuldig gebruik van koffie, thee of sigaretten kan leiden tot verkleurde tanden. Wie er last van heeft, kampt vaak met een gevoel van schaamte of onzekerheid. Men durft niet meer uitbundig te lachen en ook een brede glimlach zit er niet meer in.

Nochtans bestaan er manieren om komaf te maken met het probleem. Men kan bijvoorbeeld tanden bleken of “bleachen”. De tand wordt dan behandeld met een reeks bleekmiddelen, zodat ze een wittere kleur krijgen. Vaak gebeurt dit niet in één keer maar gedurende een reeks behandelingen. Toch bieden nogal wat tandartsen ook eenmalige behandelingen aan.

Wie niet meteen zo ver wil gaan, kan natuurlijk ook gebruik maken van kauwgommen en tandpasta’s die witmiddel bevatten. De effecten hiervan zijn echter pas zichtbaar na langdurig gebruik. Natuurlijk is ook preventie belangrijk: poets je tanden genoeg en gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Deze leveren doorgaans betere resultaten op dan een manuele poetsbeurt.

Tot slot vermelden we ook nog dit: gele tanden zijn niet noodzakelijk “slechte” tanden. Integendeel: gele tanden bezitten meer glazuur en zijn daardoor beter in staat producten af te stoten. Witte tanden bieden dus niet enkel voordelen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *