Beauty

Wallen onder je ogen?

Heb je zoals zoveel mensen last van wallen onder je ogen? Opgezwollen plaatsen onder je ogen, donkere kringen en lijntjes of rimpels. Je kan hier iets aan doen en ze bijvoorbeeld camoufleren.

Je krijgt niet, zoals velen denken, enkel door vermoeidheid, of door te weinig te slapen wallen. Bij sommige mensen zijn deze wallen ook erfelijk bepaald en reeds van bij hun geboorte aanwezig. Als het erfelijk aangeboren is, dan zijn er niet echt middeltjes die deze wallen kunnen weghelpen, maar je kunt ze wel gaan camoufleren.

Wallen onder ogen

Wallen die ontstaan door vetophoping

Hebben je zussen, je moeder en oma ook wallen dan zal dit erfelijk bepaald zijn, het gaat hier dan om vetophopingen. Deze kan je enkel chirurgisch laten verwijderen, of proberen camoufleren.

Wallen met vochtophoping

Wanneer je wallen ontstaan zijn door vochtophoping, dan zijn er 2 dingen die je kunt doen om de wallen weg te krijgen.

1. Heb je wallen, dan is het zeer belangrijk om te zorgen dat je genoeg afvalstoffen afscheid. Je kan beginnen met te zorgen dat je nieren goed functioneren door voldoende water te drinken. Bepaalde voedingstoffen kunnen ervoor zorgen dat er restanten in je bloed blijven zitten, deze restanten hopen zich dan op onder je ogen en daardoor krijg je de wallen. Bijvoorbeeld vis, vlees, kaas, boter en eieren laten een soort zuurvormend restant in je bloed achter na de vertering. Groeten en fruiten zijn dus veel beter, want deze hebben het tegengestelde effect.
Kalium is zeer belangrijk voor het regelen van het vocht in je lichaam. Zorg er dus voor dat je voldoende van dit kalium binnen krijgt. Je kan kalium onder andere in aardappelen, gedroogde vruchten, sinaasappelen, bananen en yoghurt terug vinden.

2. Als je af en toe last hebt van wallen, bijvoorbeeld als je niet lang geslapen hebt of erg vermoeid bent, dan kan je de wallen proberen weg masseren. Je doet dat als volgt:
plaats je ringvingers van je beide handen aan de binnenkant van je ogen. Je voert daar druk op uit en wacht 3 seconden, daarna laat je los. Je doet zo verder tot je de volledige onderkant van je ogen met je vingers bent afgegaan. Na het drukken schuif je telkens een kleine centimeter op met je vingers naar buiten toe. Als je aan de buitenkant van je oogkas bent gekomen dan worden de afvalstoffen die je in die richting geduwd hebt terug in de bloedstroom opgenomen. Met deze massage techniek zullen je wallen normaal gezien verminderen en zelfs verdwijnen.

Donkere kringen

Mensen die donkere kringen rond hun ogen hebben kunnen dit ook van hun ouders doorgekregen hebben. Er bestaan tot op heden nog geen producten die helpen tegen deze donkere kringen. Bij sommige huidstinten kan je zelfs onder de ogen duidelijk de bloedvaten zien lopen.

Camouflage tips wallen

Best gebruik je een camouflagestick die dezelfde kleur als je huid heeft, ofwel een tintje lichter. Heb je blauwe kringen rond je ogen, dan kan je deze best camoufleren met een oranje kleur. Je gebruikt best een speciaal make-up product om deze kringen te camoufleren zodanig dat het niet omvalt en je huid toch heel glad blijft. Het is ook zeer goed om ergens anders make-up te gebruiken en zo de aandacht meer naar daar te trekken, bijvoorbeeld mascara op je wimpers en wat oogschaduw op je bovenste ooglid.

Rimpels rond je ogen

Het ooggebied is zeer makkelijk vatbaar voor rimpels. Dit komt omdat we bij onze gelaatsuitdrukkingen die we dagelijks zoveel doen, de huid rond de ogen constant gaan belasten. De meeste mensen beginnen pas verzorgende producten op deze huid te smeren als er al rimpelvorming is, maar dan is het echter te laat. Je moet eigenlijk al van jongs af aan een oogcrème gaan gebruiken om deze gevoelige huid voldoende te voeden zodanig dat de huid minder snel degenereert. Eens je rimpels hebt, kan je met een oogcrème deze enkel verminderen, maar niet meer volledige wegkrijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *