Beauty

Vergeet uw nagelverzorging niet

De nagels van handen en voeten zijn gemaakt van keratine proteïnen die groeien in een klein gedeelte bij de vingertoppen en toppen van de tenen.

De handen zijn samen met het gezicht de lichaamsdelen die het meest worden blootgesteld aan de zonnestralen en vervuiling. Een goede nagelverzorging is dan ook essentieel. Buiten handschoenen dragen, kunt u enkel proberen de fysieke en chemische agressies van de huid en de nagels van de hand te beperken.

Hou uw handen proper voor een goede nagelverzorging. Was uw handen zo vaak als nodig om ze netjes te houden, los van uw beroep. Denk eraan dat veel zaken waar u mee in contact komt, kunnen residu op uw handen achterlaten, al dan niet zichtbaar. Hygiënische handgel is een goed product om in huis te hebben. Dit is niet omdat u bang bent voor infecties of kiemen, wel omdat dit product een handige oplossing is om uw handen te reinigen en u er een aangenaam geurtje bovenop krijgt.

Vastzittende nagelriemen belemmeren de nagelgroei. U kan ze dus maar beter goed verzorgen.

Met amandelolie kan u de nagels soepel houden. U hoeft enkel het nagelbed regelmatig met die olie te masseren. Ook kan u één keer per week als nagelverzorging een nagelbadje nemen met deze olie. Dit is absoluut geen overbodige luxe. Droge nagelriemen worden weer gezond en geven een verzorgde indruk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *