Beauty

Top 10 schoonheids tips voor de ogen

De ogen zijn het eerste deel van het gezicht dat we opmerken. Dat is ook waarom het belangrijk is om heel wat aandacht aan je ogen te geven tijdens het aanbrengen van make-up en tijdens je dagelijkse verzorging. Hieronder staan enkele schoonheidstips voor je ogen.

1. Gezonde ogen zijn mooie ogen. Als je ogen rood, gezwollen of er ongezond uitzien, dan is er geen make-up op de wereld die dit zal kunnen verbergen. Als je contact lenzen draagt, zorg er dan dus steeds voor dat je de nodige zorg draagt voor je ogen en de instructies van je ooglenzen nauwkeurig volgt.

2. Als je oog make-up aandoet, zorg er dan voor dat het bij de rest van je look past. Te veel vrouwen weten wel dat de ogen belangrijk zijn, maar vergeten dat ze in harmonie moeten zijn met de rest van het gezicht. Kies oogmake-up die past bij wat je draagt en die past bij de rest van de make-up op je gezicht. Zorg er niet voor dat je overal aandachtspunten hebt die met elkaar in conflict liggen. Je zal dus bijvoorbeeld moeten kiezen als je de focus op je lippen of je ogen willen leggen.

3. Leg een goeie basis. Een laag foundation op je oogleden zal helpen om imperfecties te verbergen en zal er ook voor zorgen dat je oogschaduw en eyeliner er op hun best uitzien.

4. Kies een kleur palet. Dat wil niet zeggen dat je maar 1 kleur kan gebruiken voor je oog make-up, maar het wil zeggen dat het goed is om een bepaald kleuren palet in gedachten te hebben wanneer je jezelf gaat opmaken. De kleuren die het best bij je passen hangen af van je huidskleur. Ben je een winter, zomer, lente, of herfst type?

5. Houd rekening met je oogvorm. Wat voor 1 persoon goed is, zal niet noodzakelijk ook bij de andere persoon goed zijn. Probeer uit te vissen welke vorm je ogen hebben en dat kan al een heel belangrijk begin zijn om je te helpen bij het bepalen van de juiste look.

6. Kies voor kwalitatieve cosmetica. Het maakt zeker uit van welke kwaliteit je make-up is. Laat je materiaal je niet tegenwerken omdat je voor een goedkoper merk gekozen hebt. Je zal nooit dezelfde look kunnen bekomen als je met een beter merk kunt.

7. Gebruik speciale producten om de make-up te verwijderen. Zeek en water zijn ruw en kunnen de ogen irriteren. Er bestaan speciale producten hiervoor, deze zijn zacht maar zorgen ervoor dat je make-up heel gemakkelijk verwijderd kan worden.

8. Gebruik een donkere, zwaarder opgemaakte look voor ’s nachts. Overdag gebruik je best een meer natuurlijke look. Breng mascara aan op de tippen van je wimpers en gebruik eyeliner enkel voor ’s avonds. Harde make-up in daglicht zal “te veel” lijken en kan raar overkomen.

9. Verzacht je ogen als die veel te krachtig zijn. Het is niet omdat de ogen het eerste zijn waar we naar kijken, dat ze bij elke aanblik de focus moeten zijn. Als je denk dat je ogen te krachtig zijn, kan je een medium schaduw eraan toevoegen en geen verder opmaak, zo zullen ze meer in lijn liggen met de rest van je gezicht.

10. Kom onze site af en toe eens bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe trends op gebied van make-up. Als je je ogen al jaren hetzelfde doet, dan zal je niet meer vernieuwend overkomen. Houd ook rekening met wat andere mensen dragen, maar zorg ervoor dat je je eigen look creëert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *