Beauty

Stijlvol de dag door met een French manicure

Met een French Manicure geeft u uw nagels een verfrissende ‘natural look’. Bij deze manier van lakken, worden de nagelranden parelwit gelakt terwijl de natuurlijke kleur van de nagels versterkt wordt.

Wilt u het verschil tussen kortere en langere nagels camoufleren? Dan is French Manicure een uitstekende oplossing. Het witte randje doet de kortere nagels langer lijken. Met een zachte vijl geeft u uw nagels de gewenste vorm. Vijl altijd in één richting en vermijd op en neer gaan. Breng vervolgens een beschermende kleurloze basislak op uw nagels aan.

Met een witte (of lichtroze) nagellak trekt u nu in één keer een lijntje van ± 4 mm. Dat lijntje moet licht gebogen zijn waar de nagel van het nagelbed vrijkomt. Haal de overtollige nagellak aan de onderkant van de nagel of aan de zijkanten weg met een wattenstaafje (eventueel een beetje in dissolvant gedrenkt). Mooie lijntjes trekken, lijkt niet gemakkelijk, maar oefening baart kunst.

Wacht tot de nagel droog is en lak dan over de hele nagel, inclusief het witte randje, met een transparante witte of zachtroze lak. Indien u dat wenst, herhaalt u deze stap wanneer de eerste laag is opgedroogd voor een nóg mooier effect. Voilà, een rasechte French manicure.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *