Beauty

Slechte stinkende adem

Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft last van een slechte adem. Een vervelend probleem dat vaak een negatief effect heeft op je zelfvertrouwen. Onderstaande tips helpen je om op een eenvoudige en snelle manier opnieuw een frisse adem te krijgen.

Soms heeft een slechte adem te maken met wat je gegeten hebt zoals knoflook of specerijen en is het dus van voorbijgaande aard. Maar de oorzaak kan ook ergens anders liggen en dan blijft de onfrisse geur langer duren. Het is in ieder geval erg vervelend, zowel voor jezelf als voor de mensen rondom jou.

Er zijn een aantal natuurlijke middelen om een frisse adem te krijgen. Je kan op venkelzaad of peterselie kauwen of een capsule met pepermuntolie gebruiken om vervelende geuren te neutraliseren. Een slechte adem wordt vaak veroorzaakt door bacteriën in je mond. Om deze te bestrijden moet je minstens 2x per dag grondig poetsen. Daarbij mag je niet vergeten dat de bacteriën ook voor een deel op je tong zitten. Je poetst dus beter elke dag je tong mee of je gebruikt een tongschraper. Om de bacteriën tussen je tanden te elimineren mag ook flossen niet ontbreken bij je dagelijkse tandverzorging. Afsluiten doe je met mondwater om je mond te reinigen op die plaatsen die je tandenborstel niet kan bereiken. Een andere oorzaak is tandvleesontsteking. In dat geval ga je beter op tijd naar de tandarts zodat hij dit probleem kan verhelpen. Ten slotte kan ook een droge mond een slechte adem veroorzaken. Je drinkt dus best voldoende water, minimaal 2 liter per dag. Vermijd echter koffie want daar krijg je alleen maar een drogere mond en dus ook een slechtere adem van.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *