Make-up

Make-up voor tieners

Het lijk alsof meisjes van het moment dat ze uit de wieg komen met make-up willen spelen, maar wat is eigenlijk de juiste leeftijd om met make-up te beginnen?

Er zijn eigenlijk heel wat verschillende meningen hierover en er is hier eigenlijk maar 1 juiste antwoord op. De juiste leeftijd om cosmetica te gaan gebruiken is afhankelijk van het kind en de ouders en de afspraken die ze maken. Maar normaal is er de regel dat je eigenlijk voor je 18e geen zware make-up hoeft te dragen.

Er zijn echter heel wat cosmetische bedrijven die inspelen op de markt van het jongere cliënteel. Ze maken hele lijnen van make-up speciaal voor tieners tussen 12 en 18jaar.

Meisjes kunnen gemakkelijk een natuurlijke look bereiken zonder zich te zwaar op te maken met make-up. Maar jammer genoeg is het juist die leeftijd waarop de meeste meisjes last hebben van acne en puistjes willen verbergen. Ook omdat vele nog onervaren zijn zouden ze zich met alles opmaken.

Hier zijn enkele simpele tips

Als je geen last hebt van acne, probeer dan een getinte vochtinbrenger te gebruiken.

Doe voorzichtig aan je ogen. Het is niet nodig om in je jonge jaren zware make-up rond je ogen te gebruiken. Wat mooie oogschaduw kan wonderen doen.

De meeste tieners hebben een natuurlijke roze tint op hun wangen dus extra roze blush toevoegen is niet nodig.

Werk alles af met een glimmende lip gloss en je bent klaar om te vertrekken.

Make-up verwijderen

Je moet extra voorzichtig zijn met het verwijderen van make-up. Als je jong bent dan is je huid extra gevoelig en make-up kan hard zijn voor je zachte huid. Het beste is nog steeds zo weinig mogelijk make-up gebruiken enkel als je uitgaat. Als je make-up aan je ogen wil verwijderen gebruik hier dan speciale oog make-up remover voor. Gebruik genoeg lotion op je gezicht en masseer het zachtjes in met je vingertoppen. Daarna kan je het afvegen met een doekje. Nadat de make-up verwijderd is, kan je best nog een vochtinbrengende lotion gebruiken, breng deze zachtjes aan op je gezicht en masseer het ook zachtjes in rond je ogen.

Deze eenvoudige look is perfect voor de jongere meiden die juist met make-up beginnen. Bij de meeste zaken kun je geen fouten maken en alles past normaal in een klein make-up zakje wanneer je je onderweg wil opmaken. Als je toch problemen hebt, of je denkt dat je je make-up niet juist aanbrengt, stuur ons dan een mailtje met je vraag, we zullen je met plezier verder helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *