Make-up

Lippenbalsem maakt lippen droger

Lipbalsem heeft niet altijd een herstellende werking. Langdurig en permanent gebruik kan leiden tot een soort van verslaving van de lippen waardoor je lippen net nog droger worden en stoppen met het gebruik van lipbalsem niet zo eenvoudig wordt.

De meeste vrouwen gebruiken lipbalsem slechts kortstondig wanneer ze droge of gebarsten lippen hebben of hun lippen willen beschermen tegen de zon. Er zijn echter ook vrouwen die lipbalsem dagelijks gebruiken om hun lippen er voller en gezonder te laten uitzien en zo hun lippen “verslaafd” maken aan lipbalsem. Het dagelijkse gebruik van lipbalsem verstoort namelijk de natuurlijke balans van je lippen waardoor de huidlagen minder cellen gaan aanmaken en je lippen dus steeds droger worden. Je zal dus steeds meer lipbalsem moeten gebruiken om je lippen elke dag dezelfde gezonde en volle look te kunnen geven.

De gevolgen wanneer je dan plots stopt met het dagelijkse gebruik van lipbalsem zijn gelijkaardig. Het verstoorde evenwicht van de natuurlijke balans van je lippen heeft tijd nodig om zich te herstelen waardoor je lippen in de tussenliggende periode extreem droog kunnen worden. Dit is gelukkig maar van tijdelijke aard. Van zodra het evenwicht hersteld is zullen je lippen terug normaal aanvoelen en gelukkig ondervinden ze er geen blijvende schade van.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *