Make-up

Alle informatie over fond de teint ook wel gekend als foundation

Fond de teint is het perfecte middel om onze blekere huid tijdens de koude winter dagen toch een iets gezonder kleurtje te geven. Ook mensen die last hebben van acne of vlekjes op hun huid kunnen deze het best met een goeie fond de teint verbergen. Wanneer je een goede fond de teint gebruikt, zal je huid er veel egaler uitzien en ook een gezonde kleur hebben.

Er zijn verschillende types en kleuren fond de teint beschikbaar, daarom is het dus belangrijk om goed op te letten zodanig de je jouw type fond de teint kiest. Eerst en vooral is het belangrijk om het juiste type te kiezen, je keuze is hierbij vooral bepalend door je huid. Heb je een droge huid, dan neem je best een fond de teint op basis van olie. Heb je een meer vette huid dan is een fond de teint op waterbasis veel beter. De juiste kleur van fond de teint kun je het best kiezen door de fond de teint op je gezicht uit te proberen. Je ziet niet direct de werkelijke kleur, dus even wachten tot het opgedroogd is vooraleer je beslist een kleur te nemen. Je kiest dan voor de kleur die het beste bij jouw huidskleur past.

Het beste kun je de fond de teint met je vingers aanbrengen, dat zorgt ervoor dat je overal goed bijkomt en de fond de teint mooi kunt uitsmeren zodat je een natuurlijk effect bekomt. Sommige mensen verkiezen echter een sponsje om fond de teint aan te brengen, hierdoor blijven je vingers wel proper, maar verlies je je nauwkeurigheid, en verlies je ook wat fond de teint dat opgenomen wordt door het sponsje. Veel mensen smeren enkel fond de teint op hun gezicht maar vergeten andere belangrijke delen zoals hun oren, hals en kaaklijn.

Het is altijd goed om het geheel dan af te werken met wat fixatie poeder zodanig dat de fond de teint mooi op zijn plaatst blijft zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *