Kapsels

Zoveel kapsels, zoveel stijlen

Heeft u nood aan een nieuw kapsel, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Dat is logisch, want de soorten kapsels en haarstijlen zijn zo divers, dat het soms moeilijk kiezen is. Laat ons een poging ondernemen om orde in de chaos te scheppen:

  • Korte kapsels: korte kapsels zijn vooral geschikt tijdens de zomermaanden, aangezien ze heel wat frisser zijn dan lange kapsels. Korte kapsels zijn ook populair bij oudere vrouwen omdat een korte snit veel geschikter is voor haar dat wat begint uit te dunnen. Kort haar hoeft echter geen teken van ouderdom of oubolligheid te zijn. Integendeel: heel wat moderne vrouwen kiezen voor korte kapsels omdat het hen toelaat om vaak van stijl of haarkleur te veranderen.
  • Lange kapsels: wie gezond en glanzend haar heeft, kiest meestal voor een lang kapsel. Lange kapsels worden al een tijd als het meest modieus beschouwd omdat dames in modebladen vaak lange, glanzende lokken hebben. Nochtans heeft lang haar het nadeel dat u het minder vaak kan kleuren en dat u er meer “werk” aan heeft dan aan een kort kapsel.
  • Halflange kapsels: Korte en lange kapsels hebben elk hun mindere kantjes, dus waarom niet kiezen voor halflange kapsels? Deze gulden middenweg is gemakkelijker te onderhouden en laat toch een brede waaier aan creatieve mogelijkheden toe.
  • Opgestoken kapsels: Aangezien opgestoken kapsel heel wat voorbereidingswerk vragen, worden dit soort kapsels vaak enkel bovengehaald op speciale gelegenheden, zoals feesten en plechtigheden. Het geeft meteen een stuk meer uitstraling en klasse aan een kapsel.

Twijfelt u nog steeds welk type van kapsels het best bij uw eigen stijl aansluit? Laat u dan adviseren door uw kapper of kapster. Ze kunnen u zeker een aantal tips geven die u in de juiste richting zullen sturen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *