Huid

Zelfbruiners: makkelijk bruinen zonder zon

Wie graag een mooi bruin kleurtje heeft maar niet graag in de zon zit kan de hulp inroepen van zelfbruiners. Deze geven je een gelijkmatige en natuurlijke teint en kunnen gebruikt worden op zowel het lichaam als het gezicht zonder nadelige gevolgen voor de huid.

Tegenwoordig zijn zelfbruiners beschikbaar in gel-, spray- of crèmevorm en in verschillende tinten bruin afhankelijk van je huidtype. Er zijn er die geschikt zijn voor het hele lichaam of enkel voor het gezicht. Ook de inwerktijd kan variëren van 5 minuten tot een paar uur. Het resultaat blijft in ieder geval hetzelfde: een mooie en egale bruine teint.

Een zelfbruiner breng je het beste aan voor het slapengaan al moet je er wel rekening mee houden dat de kleur wat kan afgeven op je lakens. Aanbrengen na het scheren is niet aan te raden omdat je dan de meeste kans hebt op vlekken. Je huid eerst scrubben is dan weer wel aan te raden omdat je zo de dode huidcellen verwijdert en je huid zachter maakt waardoor je een egale teint krijgt. Zorg er ook altijd voor dat je huid goed droog is. Breng op zeer droge enkels of knieën eerst wat bodylotion aan zodat ze minder zelfbruiner opnemen en je niet het risico loopt daar donkere plekken te krijgen. Heb je toch vlekken dan kan je dit oplossen met behulp van polijsttandpasta. Die smeer je op de strepen, even laten zitten om de verkleuring wat lichter te maken en daarna met warm water afspoelen. Was ook altijd direct je handen na het aanbrengen, anders blijft er te veel kleur op zitten en krijgen je handen en nagelriemen een onnatuurlijke kleur bruin. Ten slotte is het verstandig om na het aanbrengen ongeveer 30 minuten te wachten om je kleren aan te trekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *