Huid

Wat is eczeem en wat kan u eraan doen?

Ongeveer 15 van 1000 mensen heeft last van eczeem, een allergische reactie van de huid. Vooral jongere kinderen hebben last van deze onaangename ontstekingen. Hoe kunt u het herkennen? De symptomen van eczeem zijn rode vlekjes, blaasjes of schilfers, die stevig jeuken. Bij sommige mensen gaat de aandoening ook gepaard met astma of hooikoorts.

Eczeem wordt veroorzaakt door een huid die gevoelig is voor bepaalde stoffen zoals rubber, zeep, cosmetica, afwasmiddelen, enz. Alles wat de huid kan irriteren, kan in principe eczeem veroorzaken. Het is echter ook zo dat eczeem erfelijk bepaald is. Vooral jonge kinderen hebben last van “geërfde eczeem”. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is eczeem wel niet besmettelijk. U kunt het dus niet krijgen door in contact te komen met iemand die eczeem heeft.

Herkent u de symptomen van eczeem die opgesomd werden? Raadpleeg dan zeker eens een arts. Door de hevige jeuk is het immers mogelijk dat er wondjes worden veroorzaakt die kunnen gaan ontsteken. Een arts kan u ook waardevol advies geven over het vermijden en genezen van eczeem. Onderzoek kan ook uitwijzen door welke stoffen uw eczeem wordt veroorzaakt. Probeer dan in het vervolg elk contact met deze stof te vermijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *