Huid

Rimpels: wat doet u eraan?

Tot op de dag dat iemand het eeuwige leven ontdekt, worden we allemaal een dagje ouder. En daar komen na verloop van tijd ook rimpels bij kijken. Veel mensen beschouwen de eerste rimpels als het ultieme bewijs dat ze oud worden, en dus probeert men ze zo lang mogelijk uit te stellen of te camoufleren. Omdat niemand graag ouder wordt, bestaat er een karrenvracht aan middeltjes waarmee rimpels uitgesteld of verminderd kunnen worden.

De behandeling van rimpels kan eenvoudig zijn. Zo gebruiken veel mensen hydraterende crèmes, die de huid soepel houden. Wie vaak hydraterende crèmes gebruikt als huidverzorging, heeft ook veel minder snel last van rimpels. Eens de eerste rimpeltjes er dan toch komen, zijn er nog de crèmes op basis van vitamine A. vitamine A (tretinoïne) geeft een lichte peeling van de huid. Het stimuleert het bindweefsel in de huid en daardoor kunnen fijne rimpels gaan vervagen en oneffenheden verdwijnen. Wie dus last heeft van kraaienpootjes en andere beginnende rimpeltjes, kan al erg geholpen worden door een crème op basis van vitamine A.

Als de rimpels echter dieper worden, dan zal een dergelijke crème niet meer volstaan. Voor mensen die dan nog steeds iets willen doen aan hun rimpels, bestaan er echter een reeks meer ingrijpende maatregelen. Sommigen kiezen voor een laserbehandeling en nog anderen gaan over tot botox en facelifts. Dit zijn echter ingrepen die u best niet zomaar laat uitvoeren. Een gesprek met uw arts kan raad brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *