Huid

Pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die zowel dieren, planten als mensen in hun lichaam dragen. Pigment komt aan de oppervlakte door blootstelling aan het zonlicht. Vandaar dat pigmentvlekken vaak voorkomen aan de handen, omdat net die het meest in contact komen met zonnestralen. Pigment (melanine) zorgt er immers ook voor dat we in de zomer een mooi bruin kleurtje krijgen.

Te veel blootstelling aan de zon en UV-stralen kunnen echter nefast zijn voor ons lichaam. Heeft u last van pigmentvlekken en komen er alsmaar bij, ga dan best even langs bij een arts. Naast de zon, vormen ook onze hormonen en in sommige gevallen huidziekten, de basis van pigmentvlekken. Zo kunnen pigmentvlekken veroorzaakt worden door situaties waarbij we hormonaal uit balans geraken. Denk maar aan een zwangerschap, stresserende periodes en het innemen van de anticonceptiepil.

Er bestaan verschillende manieren om van pigmentvlekken af te raken. Een chemische en een plantaardige. Plantaardige stoffen die de huid lichter maken, zijn uiteraard veiliger. Vraag om raad in een schoonheidssalon of bij een dokter. Normaal gezien zijn de eerste anti-aging resultaten zichtbaar na acht à tien weken. Hou er rekening mee dat al uw moeite en geld in het water kunnen worden gegooid wanneer u na de behandeling langdurig in de zon gaat liggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *