Huid

Met laserbehandeling krijg je de acne weg!

Vroeger was je in geval van acne vorming veroordeeld tot het simpelweg uitzitten van de rit op de pubertrein, het uitproberen van de talrijke op televisie aangeprezen wonderzalfjes tot het nemen van antibiotica. Nu kan je puistjes gelukkig ook zeer doeltreffend behandelen met de laser. Het is veilig, stelt je vrij van het nemen van medicatie en het resultaat is al na enkele weken zichtbaar.

Ongeveer 80% van de mensen krijgt vroeg of laat af te rekenen met acne. Jongeren zijn de grootse groep, maar ook meer en meer volwassenen hebben er last van. Studies hebben inmiddels aangetoond dat er geen verband is met voeding of stress, maar eerder met fysiologische  factoren zoals hormonen, overmatige talgproductie en bacteriën. Omdat er vaak resistentie optreedt zijn huidige behandelingen vaak in combinatie met zware medicijnen, wat vaak gevaar oplevert tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap. Er is nu een veiligere oplossing voor het probleem: een niet-invasieve laserbehandeling.

Acne reageert sterk op licht. Vandaar dat je tijdens de zomer vaak een verbetering ziet. Daardoor ontstond het idee om met een laserstraal de bacterie onschadelijk te maken die zich in de haarzakjes voedt met talg. De bovenste huidlaag wordt niet beschadigd tijdens de behandeling.

Welke laser precies gebruikt wordt hangt af van de hardnekkigheid van de acne. Ook voor wie last heeft van zwarte puntjes is er een lasermethode: de Smoothbeam.

Een laserbehandeling duurt tussen de vijf en twintig minuten. Je voelt enkel een licht prikkend gevoel dat verlicht wordt met een speciale crème ervoor of een verkoeling met ijs erna. Na drie behandelingen zie je al een duidelijke verbetering in de huidstructuur en de resultaten blijven enkele maanden zichtbaar. Het is dus geen permanente behandeling. Er wordt echter hard gewerkt aan de verdere verbetering van deze lasermethode. Neveneffecten beperken zich tot een lichte roodheid achteraf die snel verdwijnt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *