Huid

Hoe breng je het best een gezichtsmasker aan

Een masker breng je het best aan op een gereinigde huid. Was je gezicht eerst goed met lauw water en droog je gezicht daarna af. Let hier wel bij op, want sommige masker moeten aangebracht worden op een vochtige huid, dit staat altijd vermeld op de bijsluiten bij het masker. Het beste is nog steeds om een masker aan te brengen na een warm bad of een douche. Wanneer je juist uit bad komt, dan staan je pori?n wijd open en kunnen ze gemakkelijker al de werkzame bestanddelen uit het masker opnemen.

De meeste maskers kun je gewoon met je vingers aanbrengen, soms is ook een speciaal kwastje bijgeleverd om het masker aan te brengen. Breng het masker overal goed aan, op het voorhoofd, de neus , de wangen en de kin, eventueel de lippen, vergeet zeker ook niet om goed bij de haargrens in te smeren. Het is best dat je de huid rond de ogen vermijd omdat deze meestal gevoeliger is, hiervoor bestaan dan ook speciale oogmaskers.

Het masker zal het best inwerken als je ontspannen bent, en je gezicht dat ook is, je kan dus op je gemak in je zetel of op bed gaan liggen, eventueel een boekje lezen of wat TV kijken. Probeer niet te praten of te eten want hierdoor gaan je spieren in je gezicht gaan opspannen.

Afhankelijk van het type masker zal het er een tijdje op moeten blijven. Dit staat steeds vermeld op de bijsluiter en hier moet je dan ook steeds rekening mee houden.

Wanneer de tijd verstreken is, kan je het masker er terug afdoen, bij sommige maskers is dit niet nodig omdat ze volledig in de huid intrekken, maar anderen worden hard en moet je voorzichtig van je huid verwijderen.

Het kan zeker geen kwaad om een keer of 2 per week je huid met een masker te verzorgen. Een masker kan zeer goed doen na lange blootstelling aan de zon, of aan de koude wind.

Heb je momenteel geen masker in huis? Leer dan hoe je zelf met natuurlijke producten een masker kunt maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *