Huid

Helpen cellulitis crémes?

Wat is nu juist cellulitis?
Cellulitis of de professionele benaming pariculose is een normaal natuurlijk verschijnsel bij vrouwen.Het is enkel een esthetische kwaal. Het ontstaat door een ophoping van vetcellen in de onderhuid en is vooral een hormonaal bepaald proces.Cellulitis komt enkel voor bij vrouwen doordat de vetcel structuur bij vrouwen anders is dan bij mannen. Onze vetcellen zijn groter en zitten in kamertjes. Bij druk ontstaat er dus sinaasappelhuid.Cellulitis komt dus vooral voor op dijen, billen en heupen daar waar onze voornaamste vetreserves zitten. De oorzaken van cellulitis kunnen zijn: Hormonaal bv: bij pubertijd , zwangerschap of menopauze.Door een slechte bloedsomloop (geen afvoer van de afvalstoffen).Door een slechte ademhaling (zuurstof is noodzakelijk voor verbranding). Door lever insufficiëntie(slechte werking opstapeling van afvalstoffen) ; lever zorgt voor desintoxicatie en de lever werkt ontgiftend.
Door constipatie (opstapeling van vetstoffen) Door te veel inname , of door slechte voedingsstoffen (= te veel vetten en suikers) Het kan ook door erfelijkheid of door de levenswijze : geen sport , zittend beroep , slechte voedingsgewoonte zijn.

Een cellulitiscrème werkt die vetcellen zeker niet weg , maar drijft wel vocht af. Deze vermindert cellulitis , want vochtophoping versterkt de sinaasappelhuid.Het is wel niet voldoende om de cellulitis crème even vlug aan te brengen net als een lotion. Het is echt wel de bedoeling dat je de cellulitiscrème heel goed ingemasseerd word.Hierdoor stimuleer je, je bloed-en lymfecirculatie , met een extra positief effect. In een Cellulitiscrème zit cafeïne en nicotine, deze stimuleren de verbranding.Er zit meestal ook munt , muskaatnoot of kaneel in =opwarmend. En klimop is goed voor de vaatwandversterking. Cellulitiscrèmes zijn dus wel tijdelijk !
Wat als je nu al alle cellulitiscrèmes geprobeerd hebt en je geraakt echt niet van die cellulitis af. Dan kan je naar de dokter gaan en medicatie innemen. Orale inname van enzymen , of inspuitingen =Mesotherapie. (vraag meer raad aan je dokter)
Je kan meer letten op je voeding: zo weinig mogelijk dierlijke vetten .Deze bevatten veel toxines (afvalstoffen) .Zout beperken want zout is wateraantrekkend.Veel vezels eten dit veroorzaakt een betere stoelgang en veel water drinken.
Ook kan je , je levenswijze verbeteren door veel in de buitenlucht te vertoeven.Dit zorgt voor inname van zuurstof. Veel lichaamsbeweging zorgt voor een goede verbranding en het eten van groenten en fruit is goed. Probeer tijdens het sporten geen spannende kledij te dragen want deze knelt de bloedsomloop. Ook kan je naar een schoonheidsinstituut gaan om een anti-cellulitis behandeling te laten uitvoeren.Deze volstaat wel niet bij 1x. Je moet de behandeling 6weken uitdoen en min. 2x, max. 3x per week laten uitvoeren.Door de hevige massage die ze uitvoeren met cellulitiscrème stimuleren ze bloed en lymfe. Hierbij maken ze gebruik van een aantal handgrepen: kneden , hakken , klappen en rolplooi.Men kan ook tewerk gaan met hydrotherapie dit zijn wisselwaden om bloed en lymfe te stimuleren. Nog één van de mogelijkheden is elextrostimulatie , dit is een spiertimulatieapparaat die werkt op de doorbloeding. Nog een mogelijkheid is lymfedrainage .Men gaat door middel van een apparaat of manueel een hele lichte massage uitvoeren met als doel het ophopende vocht af te voeren.
Dit is zo bijna alles wat je moet weten over cellulitis en wat je eraan kan doen, veel succes ermee !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *