Eelt verwijderen, een verwenbeurt voor uw voeten
Eelt dient eigenlijk als beschermlaag van de huid tegen druk en wrijving. Aan de onderkant van de voet, op de bal van uw voet en bij uw tenen, vindt u vaak ter bescherming een dun laagje eelt. Geen zorgen, dit is dus volstrekt normaal. Haal deze eeltlaag dan ook niet weg, anders kunt u wel eens last krijgen van pijnlijke plekken op uw voeten!
Krijgt iedereen eelt op zijn voeten? De ene persoon heeft sneller last van eelt dan de andere. En hebt u een droge huid, dan bestaat de kans dat u eerder eelt krijgt dan iemand met een normale huid.
Om eelt te verwijderen, gaat u best als volgt te werk;
Met een scrub maakt u uw voeten lekker zacht, maar voor die ontsierende eeltplekken langs uw hielen en tenen is meer nodig. Met een puimsteen verwijdert u het eelt langs uw hielen en tenen. Hardnekkig eelt vraagt echter om drastischer maatregelen, zoals een eeltvijl. Mocht u uw voeten maandenlang verwaarloosd hebben en is het eelt echt te hard om met een puimsteen of vijl te laten verdwijnen, gebruik dan een voetrasp. Ga hiermee wel voorzichtig te werk, u wilt tenslotte alleen het eelt verwijderen, en niet de huid van uw voet!