Huid

Cellulitis behandeling

Cellulitis of “sinaasappelhuid” is iets waar de meeste vrouwen niet aan ontsnappen. De vraag naar een doeltreffende cellulitis behandeling is dan ook groot. Of u nu smal of iets ronder bent, iedereen kan er last van hebben. Het veroorzaakt onzekerheid en bij sommige vrouwen kan het zelfs pijnlijk zijn.

Het probleem ontstaat in het adipeuse weefsel of simpel gezegd: de vetcellen. Die beginnen door uiteenlopende factoren overmatig te groeien en vormen samen “klonters” of “kwabben” die de huid een oneffen uitzicht geven. Vandaar ook de vergelijking met een sinaasappel. Er kunnen vele oorzaken zijn: stress, slechte bloedsomloop, te weinig lichaamsbeweging, ongezonde voeding en zelfs genetische voorgestemdheid.

Om cellulitis te vermijden kunt u alvast gezonder gaan leven: evenwichtig eten, meer sporten en stress vermijden. Het kan al wonderen doen. Maar veel vrouwen worstelen natuurlijk met de vraag of er een cellulitis behandeling voor bestaande sinaasappelhuid is. In dat geval kan men crèmes gebruiken. Deze crèmes verwijderen de cellulitis niet, maar geven de huid een strakkere uitstraling. Echt doeltreffende behandelingen zijn vaak een combinatie van massage en therapieën (mesotherapie of vacuotherapie). Ook behandeling op basis van elektrische stroom zitten in de lift. Alvorens u naar deze middelen grijpt is het echter belangrijk om te overleggen met uw huisarts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *