Huid

Basis huid types, schoonheid tips

Je kan niet veel veranderen aan het type huid waar je mee geboren wordt, maar door je huid goed te verzorgen, kan je de textuur en straling van je huid behouden en onderhouden van je twintigste tot aan je vijftigste en zelfs nog langer.

De types huid zijn normaal, droog, vettig en een combinatie ervan.
Het type wordt bepaald aan de hand van de graag van droog of vettigheid. In het algemeen komt het huid type overeen met de grootte van de poriën. Om je eigen huid type te bepalen, was je je gezicht en wacht je 30 minuten. dan plaats je een papieren doekje tegen elk gebied van je gezicht. Je voorhoofd, neus, kin en wangen. De vettige gebieden zullen het papiertje vettig maken.

Droge huid heeft een ruwe textuur. Er zijn geen blinkende delen, in tegendeel, de huid ziet er mat uit. Poriën zijn meestal kleiner omdat ze minder talg afscheiden. Zonder voldoende vocht, kan droge huid gemakkelijk worden beschadigd. Wanneer droge huid verouderd, is er meer kans op het vormen van rimpels dan bij andere huid types.

Normale huid heeft een gelijk evenwicht van water en olie, wat ervoor zorgt dat de huid goed vochtig blijft. Poriën hebben een middelmatige grootte. Rimpels en lijnen ontstaan volgens de leeftijd.

Vette huid heeft een grove textuur. Meestal glansen de vettige gebieden. Een vettige huid is het resultaat van overactieve talg klieren; de talg zorgt ervoor dat dode huidcellen in de haarfollikels behouden worden. Poriën zijn meestal groter. De dode huidcellen kunnen donkerder worden door de blootstelling aan de lucht, en zo vormen ze dan zwarte punten. Vaak hebben mensen met een vette huid de neiging om acne te ontwikkelen tijdens hun tiener en midden jaren, hebben de neiging te ontwikkelen acne in hun tiener en midden jaren, en overgroeide talg klieren, of sebaceous hyperplasie, in de midden en late jaren.

Een gecombineerde huid is een mengsel van droge en vettige gebieden van uiteenlopende gradaties. Meestal zijn de T-zone – het voorhoofd, neus en kin – vatbaar voor een grotere talg afscheiding, terwijl de wangen en de hals vaak droge huid hebben. Meer mensen hebben een combinatie dan een ernstig droge huid of vette huid. Het beste kan je beide types huid dan afzonderlijk gaan verzorgen.

Help je huid door…
vast te houden aan een gezonde voeding.
Vasthouden aan een gezonde voeding – bèta-caroteen wordt omgezet in vitamine A (van essentieel belang bij de versterking van het huidweefsel); vitamine C helpt collageen productie; vitamine E is een goede zaak voor het conditioneren en vitamine B is een goede zaak voor de reparatie.
Vul uw dieet aan met avond sleutelbloem olie, die bevat gamma-linoleenzuur (GLA), een vetzuur dat de huid verstevigt en cellen stimuleert wat leid tot een beter vochtgehalte.
Genoeg slapen, waardoor de huid kan herstellen.
Genoeg sporten, waardoor de bloedstroom zal verbeteren.
Een goede huid is een weerspiegeling van een gezond innerlijk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *