Beauty

Hoe vermijdt u zweetplekken en zweetvlekken?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: u gaat solliciteren of u moet spreken voor een groep mensen, maar door de zenuwen begint u te zweten. Niet veel later beginnen de zweetplekken zichtbaar te worden. Het resultaat is een ongemakkelijk gevoel en verlies van zelfvertrouwen. Zweetvlekken kunt u echter vermijden door enkele eenvoudige tips op te volgen.

De gevreesde “okselvijvers” zijn geen abnormale situaties. Zweten is immers zo normaal als wat. Een gemiddelde persoon verliest zelfs 1 liter zweet per dag. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is zweet trouwens geurloos. De stank wordt veroorzaakt door de bacteriën die in contact komen met het zweet. Met een goede hygiëne kunt u dus al een groot deel van het probleem (geurtjes) voorkomen.

Geef de plaatsen waar u vaak zweet elke ochtend een stevige wasbeurt. Zo verwijdert u de bacteriën. Als u later op de dag gaat zweten, is de kans op onaangename geurtjes al een stuk kleiner. Zorg er ook voor dat u niet te warm gekleed bent wanneer u een stresserende dag voor de boeg heeft. Probeer ook zoveel mogelijk kleren in natuurlijke stoffen te dragen. Katoen, wol en linnen geven uw lichaam immers de nodige ademruimte.

Uiteraard kunnen ook deodoranten soelaas brengen. Gebruik deze echter enkel op een gereinigde huid. Als u veel zweet, kan een antitranspiratiedeo van pas komen. Pas hier echter mee op, want deze producten zijn niet altijd even gezond voor de huid. Wie nog een stap verder wil gaan, kan zich scheren onder de oksels. Zo hebben bacteriën minder plaats om zich vast te zetten en gaat u ook minder snel zweten.

Als u echt uitzonderlijk veel zweet is het aangeraden om een dokter te raadplegen. Misschien ligt er dan een medisch probleem aan de oorzaak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *