Beauty

Het belang van voetverzorging

Onze voeten houden ons mobiel en dus letterlijk op de been. 81% van de vrouwen zegt te kampen met voetproblemen: eelt, droge voeten, zweetvoeten. Een voetverzorging is dus echt wel belangrijk.

Onze voeten hebben 92% minder talgklieren dan ons gezicht. Die talgklieren produceren vet. De huid van onze voeten heeft dus de neiging om droog, hard en ruw te worden. Vooral de hiel is een kwetsbare plek: er ontstaan vaak barstjes of zelfs kloven – dat is niet alleen pijnlijk, maar kan bovendien ook infecties veroorzaken. Wat kunnen we hieraan doen? Draag goede en gemakkelijke
schoenen, wrijf uw voeten elke dag in met een verzorgende, niet vette voetcrème om ze vochtig te houden. In geval van scheurtjes gebruikt u het best een voedende en herstellende voetcrème.

Een heerlijke voetmassage hoort ook bij een goede voetverzorging. Leg uw linkervoet over uw rechterbeen, vlak boven de knie. Kneed de hele voet met uw duim en vingertoppen, begin bij de hiel. Hierna masseert u de voetzool, door met uw duimen drukkende draaibewegingen te maken. Hierdoor verbetert de doorbloeding. Tot slot smeert u uw voet in met een vet- en vochtrijke voetcrème. Herhaal het hele ritueel met uw rechtervoet en trek daarna lekkere dikke sokken aan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *