Haar

Wat is het verschil tussen semi permanente en permanente haar kleuring

Het verschil tussen semi permanente en permanente haar kleuring is de tijd dat de kleuring erop blijft zitten en hoe groot de verandering is die je wilt.

Als je je natuurlijke haar subtiel iets intenser wil maken, of je wil hier en daar een gekleurde koperen mesh toevoegen, dan is een semi permanente kleuring de beste optie. Onthoud goed dat semi permanente kleuren je haar verdonkeren omdat ze geen ammonium of peroxide bevatten, semi permanente kleuringen kunnen het haar niet verlichten.

Semi permanenten kleuringen wassen er ook uit na verloop van tijd. Afhankelijk van de formule kan de kleuring na 6 tot 12 keer wassen terug verdwenen zijn. Als je dus niet van het kleur houdt, is het eigenlijk niet zo erg want na enige tijd is de kleuring terug weg. Een ander voordeel van dit type kleuring: omdat de kleuring maar tijdelijk is, zal je geen problemen hebben van een uitgroei.

Wil je iets wat langer blijft? Dan demi permanente kleuring beter, dit heeft dezelfde eigenschappen als semi permanente kleuring, het versterkt en maakt je natuurlijke kleur intenser, maar kan je haarkleur niet lichter maken. Het verschil bij demi permanente kleuring is dat het 12 tot 26 keer kan gewassen worden voor de kleur verdwenen is.

Als je een grotere verandering wil ( 2 of meer tinten donkerder of lichter dan je natuurlijke haar kleur ) dan kies je voor een permanente kleuring. Permanente kleuring bevat ammoniak en peroxide die pigment uit je haar verwijderen en tezelfdertijd een nieuw kleur achter laten.

Wil je grijs haar verbergen? Dan is permanente kleuring de beste manier hiervoor. Het zal niet uitwassen. Je moet wel elke 6 tot 8 weken de haar uitgroei terug wegwerken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *