Haar

Top 10 voeding voor gezond haar

Wil je graag mooi en gezond haar dan zijn niet alleen je verzorgingsproducten maar ook je voeding belangrijk. Eet je de juiste dingen dan zal de conditie van je haar er aanzienlijk op vooruit gaan.

Groenten zijn goed voor de gezondheid maar niet iedereen weet dat ze ook goed zijn voor je haar. Zo zijn groene groenten zoals spinazie en broccoli een bron van vitamine A en C die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de productie van talg dat als een natuurlijke conditioner voor je haar functioneert. Bonen en linzen leveren proteïne om je haargroei te stimuleren en bevatten bovendien biotine dat de conditie van je haar verbetert en kan helpen bij kaalheid en grijze haren. Wortelen bevatten dan weer vitamine A waardoor je een gezonde hoofdhuid krijgt. En een gezonde hoofdhuid resulteert in glanzend haar.

Naast groenten zijn er ook nog andere dingen die je kan eten om de conditie van je haar te verbeteren. Noten leveren selenium voor een gezonde hoofdhuid en zink tegen haaruitval. Kip en kalkoen kunnen je helpen broos haar te versterken en eieren zitten vol met noodzakelijk stoffen zoals proteïne en vitamine B die niet mogen ontbreken in het beautydieet van je haar. Een vitamine B complex is ideaal om je voeding mee aan te vullen. Ook volkoren- en zuivelproducten en zelfs oesters en zalm zijn voedingsmiddelen die bijdragen tot een gezonde hoofdhuid en glanzend en mooi haar. Hoog tijd dus om ervoor te zorgen dat deze producten in je dagelijkse dieet voorkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *