Haar

Tien tips om de juiste haarkleuring te kiezen

tips-juiste-haar-kleuring-kiezenBen je warm of koel?
Als je je eigen haar kleurt, dan kan het zeer moeilijk zijn om de juiste tint van kleuring voor je haar te kiezen. Maar hier heb je de tien beste tips om het jezelf gemakkelijker te maken.

Tip 1: Kleuring beginner? Begin dan met een semi permanente kleuring
Semi permanente kleuringen wassen er na een paar keer terug uit, terwijl permanente kleuren nooit uitwassen. Als haar kleuren nieuw is voor je, dan is het misschien beter om met zo een semi permanente kleuring te starten, tenzij je grijs haar wil kleuren, of je 2 tinten donkerder of lichter wil. Hier vind je meer informatie over semi permanente ten opzichte van permanente kleuringen

Tip 2: Ga niet af op de foto op de doos
Foto’s op haar kleuring dozen kunnen misleidend zijn. Je gaat beter af op de kleur strip op de doos en de beschrijvingen die erbij staan. Normaal gezien staat er op de meeste dozen welk kleur het is (blond, bruin, zwart of koper) en de tint van dat kleur (licht, medium en donker) er kan ook een vermelding zijn van de tint (goudkleurig of as kleurig)

Tip 3: Is je huidkleur warm of koud?
Het meeste haar valt ofwel in de warme ofwel in de koude families. Als je een olijf of donkere huid hebt en bruine of donkere ogen dan heb je normaal warm haar. Dit komt het meeste voor bij Latinas, Aziaten en Afrikaanse Amerikanen komt dit meestal voor. Je bruint gemakkelijk en de aders aan de binnenkant van je pols zijn groen.
Je bent koel als je een lichte huid hebt en blauwe of groene ogen. Je verbrandt voor je gaat bruinen en de aders aan je polsen zijn blauw.
Als je het niet goed weet omdat je soms verbrand en soms direct bruint, dan ben je waarschijnlijk een warm type.

Tip 4: Kies de juiste tint
Als je een warme huid hebt, kies je best voor gouden tinten zoals karamel en brons in een donkerdere tint dan je huid. Vermijd zwart haar, want dan zal dat alle aandacht naar zich trekken en als je voor een gouden tint kiest, ga dan niet te licht, want je haar kan oranje uitslaan. Als je een koele kleur hebt, vermijd dan kleuren die de grofheid van je huid accentueren: goud, koper en kastanjebruin. As blond en koel bruin werkt het best.

Tip 5: Hoe kan je weten of je goed met blond staat
Een kleine duimregel is dat mensen die blonde haren hadden toen ze klein waren, de juiste huidskleur hebben om blonde volwassen te zijn.

Tip 6: De juiste tint van blond
Koperachtige blonde kleuren of meshen op iemand met een warme huidskleur kunnen ruw overkomen. Je kiest beter voor warme kleuren. Als je bruin haar hebt en je wil blond gaan, dan wil je niet te licht gaan of het zal er uitgewassen uitzien. Opteer voor contrast: accenten hier en daar. En hou in gedachten dat donker haar groene of bruine ogen beter zal aanvullen dan blond haar.

Tip 7: Wanneer naar het koper gaan?
Bijna iedereen kan naar het koper gaan, wat het belangrijkste hierbij is, is om de juiste tint te vinden die bij je huid past. Vrouwen met een koele of roze huidskleur zullen het best met een koperen kapsel staan.

Tip 8: Hoe die grijze haren verbergen
Grijze haren kunnen moeilijk te kleuren zijn vanwege de ruwe textuur. Als haar minder dan een derde grijs is, kies dan voor een semi permanente kleur die een tint lichter is dan je natuurlijke kleur (of die gelijk is aan je kleur) het grijs zal zo verdwijnen. Semi permanente kleuring is minder schadelijk voor je haren dan permanente kleuring. Als je haar grijzer is, dan gebruik je beter een permanente as kleurige kleuring, die zal helpen om de grijze haren blond te laten lijken.

Tip 9: Oeps, verkeerde kleur
Als je kleuring verkeerd uitgedraaid is, dan is het beter om raad te vragen bij je kapper. Kleur over kleur kan moeilijk zijn en als je je haar in goede conditie wil houden, kan je het beter niet teveel extra belasten.

Tip 10: Niet extreem gaan
Thuis zelf je haar kleuren is het best voor mensen die enkele tinten lichter of donkerder willen of wat grijze haren willen kleuren. Als je licht bruin haar hebt, zal een donker blond heel goed bij je passen. Voor extreme veranderingen is het beter om bij een professionele kapper langs te gaan, dan om zelf te proberen je donker bruine haren met een licht blonde kleur te verbergen.

Haarkleuring online te koop?

Natuurlijk zijn haarkleuringen ook online te koop, je kan ze in alle verschillende kleuren online terugvinden. Neem zeker eens een kijkje op deze Nederlandse shop, voordeliger dan bestellen in België en even snel bij je thuis geleverd. Je kan de bijna 800 soorten haarkleuring terugvinden bij de categorie “Verzorging”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *