Haar

Kun je voorspellen of je later kaal gaat worden?

Een biotechnisch bedrijf in de Verenigde Stagen heeft een nieuwe genetische test kit ontworpen die de waarschijnlijkheid dat u kaal zal worden kan weergeven. De test kost $149, juist iets meer of €100 en staat bekend als HairDx. De test kan via het internet besteld worden en berekend het risico op het krijgen van alopecia androgenetica, of kaalheid volgens mannelijk patroon.

Alopecia androgenetica is in sterke mate iets wat erfelijk bepaald is. Ongeveer 60% van de mannen krijgt tijdens zijn leven te maken met deze aandoening. Dit kan leiden tot een iets minder behaarde kruin, maar kan evengoed volledige kaalheid tot gevolg hebben.

Wanneer u dit preventief kan opsporen kan u uw haaruitval ook preventief behandelen en de schade van de aandoening beperken.

De HairDX is jammer genoeg nog geen doe-het-zelf pakket, er zit geen tester of zo bij waarmee je direct te weten komt of je al dan niet last gaat krijgen van kaalheid. Je moet eerst een staaltje nemen van je speeksel en dit dan opsturen naar hun lab. Na enkele dagen krijg je dan de resultaten te horen en kan je preventief iets gaan doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *