Haar

IPL ontharen: de juiste feiten

Ontharen met IPL is een behandelmethode voor permanente ontharing. Bij IPL ontharen (Intense Pulsed Light) wordt het zeer krachtige licht dat de IPL flitslamp uitzendt, opgenomen door het aanwezige pigment in de haren. Op die manier wordt het IPL naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd. Afhankelijk van het type IPL flitslamp dat ingezet wordt zijn er meer of minder behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

Ontharen van grijze, blonde en rode haren is niet of bijna niet mogelijk met IPL. Dit komt omdat er onvoldoende pigment in deze haartypen aanwezig is. Bruin en zwart haar reageert het beste op ontharen met IPL omdat deze haarkleuren veel pigment bevatten. Een alternatief voor ontharen met IPL is laserontharing

Ieder haar op ons lichaam maakt een groeicyclus door. 75% van de haren verkeren in rustfase. De andere 25% is echter allemaal tegelijkertijd in de groeifase. Let wel, als een haar in rustfase is, heeft ontharen met IPL echter geen nut. Daarom zijn altijd minstens vijf tot acht behandelingen nodig om een goed resultaat te bekomen. Er worden dan ongeveer 60 tot 90% van de haren permanent verwijderd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *