Haar

Haaruitval, wat kan ik doen

Door de kou kan het zijn dat je haar verzwakt maar dit versnelt ook het haargroeiproces. Daardoor verlies je sneller haar, maar het groeit ook wel makkelijk.

Haar verliezen tijdens de wintermaanden is dus niks om je zorgen over te maken. Het is zeker niet abnormaal. Normaal gezien verliezen we tussen zo’n 100 à 200 haren per dag. Wanneer je haarverlies langer duurt dan 3maanden dan is het best om contact op te nemen met een deskundige. Er kunnen natuurlijk nog ander oorzaken zijn waarom je aan haarverlies lijdt. Het kan een erfelijke aanleg zijn of leeftijd, wat vooral voorkomt bij mannen. Door hormonen, milieu of invloeden van buitenaf kunnen er ook mee te maken hebben. Een soort van medicatie die je moet innemen bij ziekte. Of juist door ziekte.

Het beste wat je kan doen tegen haaruitval is ijzer en vitaminen nemen. Middeltjes die je op je haar moet smeren zullen helemaal niks uitmaken. Geloof dus geen haargroeimiddeltjes want het resultaat van deze wondermiddeltjes is niet bewezen. Het probleem zit hem echter vanbinnen aan de wortel, niet vanbuiten.

De vitaminen kan je verkrijgen bij de apotheek.1 Vitamine kuur is normaal gezien meer dan genoeg. Te veel of te hard borstelen is ook niet goed voor het haar. Het beste is om een conditioner aan te brengen zodat je gemakkelijker door je haren kan. Borstel je haar dus vooral voorzichtig!

Heb je nu echt last van vergevorderde kaalheid, dan kan je enkel nog kiezen voor micro haartransplantaties. Er zijn hiervoor verschillende en goede technieken. Maar deze behandelingen zijn wel duur. Je kan ook altijd kiezen voor een pruik. De dag van tegenwoordig kan je aan heel mooie pruiken geraken van echt haar.
Niemand ziet het verschil!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *